Tippek, tudnivalók

A fotózásra elhozhatod megszokott fordászod, sminkesed, hogy a helyszínen ő készítsen fel.

A sminkre és fodrászra egyes műtermek inygyenesen biztosítanak helyet, másoknál sminkszoba bérelhető különböző árakon.

A fotózásra elhívhatod barátnőd, aki segít a felkészülésben és a képek előzetes válogatásában, tanácsaival és véleményével segítheti a fotózást.

A fotózás előtt keress olyan fényképeket, amilyenhez hasonló végeredményt szeretnél elérni. Otthon próbáld le a pózokat és küldd el vagy mutasd meg őket, hogy közösen megvalósíthassuk az elképzeleid.

Műtermen kívül is fotózhatunk, de a helyszín viszonylag tágasabb legyen, hogy megfelelő távolság legyen a előtted, illetve legyen hely a világításnak is.

Nagyszerű hatása van a fotózás előtt vékony régetben felvitt babaolajnak vagy egyes testápolóknak. Próbáld ki és ha elégedett vagy vele, akkor így készülhetnek el a fotók.

Ha egy esetleges arccseréshez vagy sminkhez a FaceApp-ot használod, akkor a fotózás előtt jelezd és olyan fej és arcszögeket fotózok, amelyeket nagy eséllyel felismer az alkalmazás.

A fotózás előtt a nem kívánt ékszereket vedd le, hogy ne utómunkában kelljen kiretusálni őket a képekről.

Lemondás

A fotózás lemondható, de a fotózás előtti 72 órában a műterem foglalásának és a sminkes díját felszámolják, azokat a költségeket nem kapjuk vissza.
Ez kb 8-10eFt a műterem esetén és 12-15eFt a sminkes/fodrász esetén.

Az új modellektől azt kérem, hogy a műterem (kb. 8-10eFt) és az esetleges sminkes díját még a fotózás előtt utalással rendezze.

Technikai információk

A fotózásokra dupla felszereléssel egyek ki, műszaki hiba miatt nem fog elmaradni fotózás.
Profi felszereléssel dolgozom (Canon EOS R6, Canon EOS 5D Mark IV. vagy ezekkel egyenértékű kamera), a retusáláshoz jogtiszta szoftvert használok. Fotográfus végzettséggel rendelkezem.